MARRASKUUN KIVIENNUSTE 2023 – Same same, but different

Sydämellisesti tervetuloa marraskuun kiviennusteen pariin. Marraskuu johdattelee meitä oman laajemman tietoisuutemme äärelle ja auttaa meitä saamaan selkeämmän kuvan niistä askeleista, joita olemme oman kehityksemme kanssa ottaaneet viimeisten vuosien aikana. Alla olevalta kuukausiennusteelta pääset kuulemaan lisää asiasta. Olen kerännyt tähän alle myös vuosien varrelta muut marraskuun kiveen liittyvät videot (ja yhden kirjoituksen) niin voit halutessa katsoa ne kaikki läpi ja saada näin syvemmän käsityksen siitä miten suuren muutoksen olet tehnyt itsesi kanssa. Mukavia katseluhetkiä videon pariin toivotellen! 

VUODEN 2016 helmikuun kiviennuste – Rodoniitti

Tämän ennusteen liitän tähän tekstinä, koska aloitin Yootube videoiden teon vasta loppuvuodesta 2016. 

No niin, vihdoin alkaa tapahtua. Saamme helmikuuhun ihanan tuen tunnemaailmamme uudelleen rakentamiseen rodoniitti nimiseltä kiveltä. Itse törmäsin tähän kiveen ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten koulutuksessa, jossa tuolloin olin mukana. Tuolloin en osannutkaan arvata miten suuri vaikutus tällä kivellä tulisi olemaan omaan polkuuni. Uskokaa m inua jos sanon, että haluatte tehdä tämän työn itsenne kanssa. 
  
Jos sinulla on mahdollisuus, niin ota tämä kivi mukaasi koko kuukauden ajaksi, tai niin pitkäksi aikaa kun vain sinusta tuntuu, että se haluaa tehdä kanssasi töitä. Et kuitenkaan välttämättä tarvitse fyysistä kiveä vaan voit myös meditoida kiven energioiden kanssa ja katsoa mitä elämässäsi alkaa tapahtumaan. Se mitä tässä kuussa pääsemme aloittamaan, ei välttämättä ole ohi vielä yhdessä kuukaudessa, vaan se riippuu täysin siitä miten suuri epäjärjestys sinulla on tunnemaailmasi puolella. Rodoniitti auttaa meitä löytämään uudenlaisen tasapainon tunteillemme. Tarkoittaen, että saamme terveellisen ja turvallisen muodon tunteille tulla esiin elämässämme. Ei enää räiskyviä leimahduksia tai syväsukelluksia alamaailmoihin. Nämä tunteidemme ääripää-ailahtelut on asetettava oikeaan mittakaavaa, jotta voisimme saada jossain vaiheessa tasapainoa myös elämään ympärillemme. 
  
Kuten yllä jo mainitsin, niin rodoniitin yksi tärkeimmistä tehtävistä on auttaa meitä tasapainottamaan sekä muuntamaan hajallaan olevia tunteitamme ja tunnereaktioitamme – rauhoittamalla ja järjestämällä tunteemme uuteen järjestykseen. Tämän hyvin vakaan ja järjestelmällisen uudelleen asettelun myötä pystymme muuttamaan tunnerakennelmamme ajan kanssa paljon tukevammaksi, terveellisemmäksi ja turvallisemmaksi. Rodoniitti laajentaa ja syventää ymmärrystämme omia tunteitamme kohtaan ja auttaa näin meitä tulemaan paljon tasapainoisemmiksi ja vahvemmiksi. Sen jälkeen, kun tunnerakennelmasi on saatu eheämmäksi, voi fyysinen kehosi ja tunnekehosi löytää tietynlaisen yhteisen harmonian ja näin voimme reagoida eteemme tuleviin elämäntilanteisiin paljon terveellisemmillä tavoilla. 
  
Jotta rodoniitti pystyisi auttamaan sinua rakentamaan itsellesi vahvan uuden tunnerakennelman, opastaa kivi sinua ensimmäisenä luomaan fyysisen ja tunnekehosi välille yhteyden. Tämä tarkoittaa vain yksinkertaisesti kehosi ja tunteidesi kuuntelemista täysin läsnäolevasti omilla tunteillasi. Tämä yhdistyminen kohottaa fyysisen kehosi värähtelyä ja antaa tunnekehollesi mahdollisuuden laskeutua turvallisin mielin lähemmäksi fyysistä kehoasi tekemään vaadittavat positiiviset muutokset……. 
 
No niin, vihdoin alkaa tapahtua. Saamme helmikuuhun ihanan tuen tunnemaailmamme uudelleen rakentamiseen rodoniitti nimiseltä kiveltä. Itse törmäsin tähän kiveen ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten koulutuksessa jossa tuolloin olin mukana. Tuolloin en osannutkaan arvata miten suuri vaikutus tällä kivellä tulisi olemaan omaan polkuuni. Uskokaa minua jos sanon, että haluatte tehdä tämän työn itsenne kanssa.  

Jos sinulla on mahdollisuus niin ota tämä kivi mukaasi koko kuukauden ajaksi, tai niin pitkäksi aikaa kun vain sinusta tuntuu, että se haluaa tehdä kanssasi töitä, niin tee se ihmeessä. Et kuitenkaan välttämättä tarvitse fyysistä kiveä vaan voit myös meditoida kiven energioiden kanssa ja katsoa mitä elämässäsi alkaa tapahtumaan. Se mitä tässä kuussa pääsemme aloittamaan, ei välttämättä ole ohi vielä yhdessä kuukaudessa, vaan se riippuu täysin siitä miten suuri epäjärjestys sinulla on tunnemaailmasi puolella. Rodoniitti auttaa meitä löytämään uudenlaisen tasapainon tunteillemme, terveellisen ja turvallisen muodon tunteille tulla esiin elämässämme. Ei enää räiskyviä leimahduksia tai syväsukelluksia alamaailmoihin. Nämä tunteidemme ääripää-ailahtelut on asetettava oikeaan mittakaavaa, jotta voisimme saada jossain vaiheessa tasapainoa myös elämään ympärillemme.  

Kuten yllä jo mainitsin, niin rodoniitin yksi tärkeimmistä tehtävistä on auttaa meitä tasapainottamaan sekä muuntamaan hajallaan olevia tunteitamme ja tunnereaktioitamme, rauhoittamalla ja järjestämällä tunteemme uuteen järjestykseen. Tämän hyvin vakaan ja järjestelmällisen uudelleen asettelun myötä pystymme muuttamaan tunnerakennelmamme ajan kanssa paljon tukevammaksi, terveellisemmäksi ja turvallisemmaksi. Rodoniitti laajentaa ja syventää ymmärrystämme omia tunteitamme kohtaan ja auttaa näin meitä tulemaan paljon tasapainoisemmiksi ja vahvemmiksi. Sen jälkeen, kun tunnerakennelmasi on saatu eheämmäksi, voi fyysinen kehosi ja tunnekehosi löytää tietynlaisen yhteisen harmonian ja näin voimme reagoida eteemme tuleviin elämäntilanteisiin paljon terveellisemmillä tavoilla. 

Jotta rodoniitti pystyisi auttamaan sinua rakentamaan itsellesi vahvan uuden tunnerakennelman, opastaa kivi sinua ensimmäisenä luomaan fyysisen ja tunnekehosi välille yhteyden. Tämä tarkoittaa vain yksinkertaisesti kehosi ja tunteidesi kuuntelemista täysin läsnäolevasti omilla tunteillasi. Tämä yhdistyminen kohottaa fyysisen kehosi värähtelyä ja antaa tunnekehollesi mahdollisuuden laskeutua turvallisin mielin lähemmäksi fyysistä kehoasi tekemään vaadittavat positiiviset muutokset.  

Rodoniitti auttaa sinua luomaan fyysisen kehosi ja tunnekehosi välille matriisin vahvistamaan näiden kehojen yhteistoimintaa. Tämän matriisin luominen on myös ensimmäinen askel tunnerakennelmasi uudelleen luomisessa. Matriisi muodostaa perustan uudelle paljon tukevammalle rakenteelle, jossa tunteet voivat tulla paljon järjestäytyneimmiksi ja maadoittuneimmiksi. Silloin kun muurari tekee kivilaatoista patiota, hän asettaa ensimmäisenä pitkät laudat pation kuvitelluille ulkoreunoille, muodostaen näin alueen mihin hän sitten alkaa asettelemaan kivilaattoja. Nämä muurarin pitkät laudat ovat kuin tuo kehojesi välille muodostuva matriisi, ja tunteesi ovat kuin nuo muurarin kivilaatat. Muurarin tavoin, myös rodoniitti auttaa sinua nyt rakentaa matriisisi hyvin tarkkaan ja suunnitelmallisesti, luoden jokaiselle tunteellesi oman muotin tai laatan tunnerakennelmaasi. 

Mutta kuten saatat ymmärtääkin, jos tuo tunnerakennelmasi on huonosti rakennettu tai epäjärjestyksessä elämäntilainteidesi tai tapahtumien vuoksi, on tunteillasi tapana leijua ympäriinsä kuin ilmapallot joilla ei ole paikkaa mihin laskeutua ja näin tunteisiisi tulee epätasapainoa. Tällaiset maadoittumattomat tunteet lentelevät, joskus hyvin villistikin, läpi tunnekehosi ja etsivät kärkkäästi koko ajan pääsyä ulos kehostasi erilaisina tunneilmaisuina tai sairauksina. Toinen ääripää ilmenee silloin kun sisällä vellovat tunteet eivät löydä ilmaisutapaa ulos, vaan jäytävät mieltämme ja kehoamme sisältäpäin. 

Rodoniitti auttaa meitä rakentamaan sellaisen tunneperustan itsellemme, johon jokaisen tunteemme on helppo laskeutua ja löytää oma paikkansa. Rodoniitin energia sukeltaa syvälle tunnerakennelmaamme ja auttaa meitä purkamaan vanhat “laastit” ja näin ollen irrottaa ja vapauttaa nuo “tunnelaatat”, jotka ovat hieman väärässä paikassa tunnerakennelmassamme. Sitten kun olet saanut luotua tuon tukevamman matriisin kehojesi välille, saavat tunteesi pikku hiljaa laskeutua omille paikoilleen. Näin sisällesi asettuu aivan uudenlainen järjestys, kun tunteesi ovat kaikki turvallisesti omilla paikoillaan missä niiden pitäisikin olla, ja näin voit reagoida ympärilläsi oleviin asioihin tasapainoisemmin ja selkeämmän sydäntunteen kanssa. 

Tämä tunteiden uudelleen järjestely saattaa kuitenkin toisinaan vaatia itseltäsi muutoksia, ja vaikka muutoksien takana onkin terveellinen ja haluttu lopputulos, eivät muutokset aina ole helppoja. Rodoniitin energia auttaa sinua kuitenkin tässä uudessa järjestelytyössä nopeuttamalla prosessia. Rodoniitin energia tekee puolestasi myös suurimman osan tuosta työstä, jonka normaalisti joutuisit käsittelemään tunteidesi kautta, säästäen sinut näiden tunteiden intensiivisyydeltä, jottei sinun tarvitsisi käydä läpi kaikkia niitä voimakkaita tunteita uudelleen niiden noustessa tämän uudelleenjärjestelyn myötä hetkellisesti esiin. 

Sen jälkeen kun kaikki tunteesi ovat sijoittuneet omille paikoilleen, tulevat ne osaksi omaa rakennelmaasi ja näin ollen osaksi omaa vahvuuttasi. Silloin kun tunteesi ovat tällä tavoin järjestyksessä, ymmärrät paremmin tunteitasi, jotka nousevat esiin jonkin tilanteen kohdatessasi. Huomaat tuolloin miten tuo tilanne ei enää nostakaan tunteitasi myrskyn lailla esiin, vaan osaat ohjata tunteen suoraan omalle paikalleen omaan tunnejärjestelmääsi. Se, että tunteesi eivät enää lentele irrallaan ja luo sumua tilanteiden ympärille, auttaa sinua näkemään tilanteet paljon objektiivisemmin ja reakoimaan niihin kypsemmin. Tulet toivottamaan tervetulleeksi kaikki eteesi tulevat elämänkokemukset isolla kiitollisuudella sekä ymmärryksellä ja  voit huomata olevasi paljon tasapainoisempi  ja vahvempi. 

Joskus elämä heittää kuitenkin eteesi tilanteita jolloin et voi välttyä esimerkiksi suurelta surulta ja tällaiset syvän surun tunteet saavat helposti tunnerakennelmasi hetkellisesti sekaisin sekä epäjärjestykseen. Tähän voi kuulua äkkinäisiä rakkaiden ihmisten menetyksiä tai eroja joihin et itse ollut valmistautunut. Tällöin tuo “tunnelaatta” täytyy sijoittaa uudelleen, jotta se tukisi paremmin uutta elämäntilannettasi. Terveydenalan ammattilaiset jakavat suruajan neljään eri vaiheeseen: Shokki, protesti tai kieltäminen, epäjärjestys sekä palautuminen. Tämä kivulias, mutta tärkeä suruprosessi purkaa “laasteja” tunnelaattojen ympäriltä ja vapauttaa ne hetkellisesti ilmaan ilmapalloiksi leijumaan, jotta ne olisi helpompi sitten järjestellä uuteen järjestykseen. Tämän vuoksi tämä surutyö on niin tärkeää ja että jokainen taso käydään läpi, jotta nuo säröytyneet tunnelaatat eivät jää vanhoille väärille paikoilleen ja aiheuttaa näin epätasapainoa tunnerakennelmaasi kantaessasi tuota vanhaa tunnetta mukanasi tulevaisuuteen. Tällä tavoin rodoniitti auttaa sinua käymään läpi nämä kaikki tarvittavat tasot surutyössäsi ja tekee sen sillä vauhdilla kuin se vain on meille yksilöllisesti luonnollista, kuitenkin vauhdittaen prosessia niin ettemme jäisi itse surun syövereihin liian pitkäksi aikaa. Rodoniitti ei niinkään vie pois surua sydämestäsi, mutta se auttaa sinua energiatasolla luomaan uuden tunnerakennelman asettelemalla tunteesi uuteen järjestykseen uutta elämäntilannettasi varten. 

Rodoniitti on myös hyvin kätevä apuri niille ihmisille jotka ovat hyvin tietoisesti rakentamassa itselleen sydänkeskeistä toimintamallia. Monesti kuitenkin sydänekeskeisyys sekoitetaan tunnekeskeisyyteen ja tuolloin erehdytään luulemaan, että tunteet jotka kumpuavat sisältämme ovat ainoat oikeat totuudet ja teemme tämän vuoksi päätökset aina tunteisiimme perustuen. Viisaampi tapa on kuitenkin antaa tasapainoisesti tilaa niin tunteille, keholle, intuitiolle kuin mielellekin, kuunnellen tasapainoisesti näitä kaikkia osia itsestäsi. Rodoniitin energia auttaa juurikin tässä tehtävässä, auttaen meitä näkemään tunteemme oikeassa perspektiivissä asettamalla tunteet niille kuuluviin spekseihin päätöksiä tehdessämme. 

Kuten alussa jo toin esiin, tällainen tunteiden uudelleen järjestely ottaa oman aikansa. Rodoniitilta ottaa myös oma aikansa luoda sinulle ensin tarvittava energia tuon matriisin rakentamiseen fyysisen kehosi ja tunnekehosi välille, jonne tuo uusi tunnejärjestelmäsi voidaan sitten rakentaa. Tämän vuoksi on hyvin tärkeää, että sinulla on tämän prosessin ajan säännöllisesti rodoniitti lähellä kehoasi, kokoaikaisesti vähintään kolme viikkoa tarvittaessa pidempäänkin niin pitkään kuin vain tunnet sen tarpeelliseksi itsellesi. Tämän ajan salliminen tunnejärjestelmäsi uudelleen järjestelyyn varmistaa kaiken sen tarvittavan ajan joka uudelleen järjestelyyn menee. 

Tämä intensiivisen ajan jälkeen rodoniitin seurassa kohtaat seuraavan askeleen, jolloin tunnekehosi on rakentunut jo niin vahvaksi, että se alkaa toimimaan jo itsestään. Tiedät tulleesi tähän pisteeseen siinä vaiheessa kun tunnet, että sinun täytyy ottaa pieni tauko rodoniitin kanssa. Voit silti pitää rodoniittiä vielä lähettyvilläsi vaikka pöydällä, jonka äärellä työskentelet tai makuuhuoneessa ikkunalaudalla, niin että kiven energia vielä välittyy kehoosi, mutta ei enää niin voimalla kuin sen ollessa ihosi lähettyvillä. 

Tämän kuukauden ennusteella oli nyt hieman enemmän pituutta, mutta en olisi osannut millään tavoin lyhentää tämän uskomattoman kiven viestiä yhtään lyhemmäksi. Itse tehdessäni tämän työn rodoniitin kanssa kaksi vuotta sitten, koin erilaisia kiputiloja kehossani koko tuon kuukauden ajan sekä purin unieni kautta hyvin paljon vanhoja tunneasioita lukemattomista menneistä elämistäni. Joskus kivet tekivät jopa fyysisestikin huonon olon, laittaessaan liikkeelle valtavia tunnelasteja, mutta kun työ oli saatettu loppuun, koin sisälläni hyvin seesteisen olotilan, aivan kuin jollain syvemmällä tasolla olisin tiennyt, että kaikki tulee menemään tästä eteenpäin kohti yhä tasapainoisempaa elämää. Suosittelen siis sydämeni pohjasta, että sitoudutte tähän tärkeään tunnekentän uudistamistyöhön, sitä kaivataan maailmassa nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin.  

Syvällä rakkaudella,  Reija ja lukuisat kivioppaamme