Tämä kevät on opettanut minulle latinalaisten paritanssien kautta todella monia tärkeitä asioita. 

Ensinnäkin latinalaisille tansseille tyypillinen lantion runsas liikuttaminen avaa valtavasti 2. chakran intohimon energioita.

Toisekseen latinalaisiin rytmeihin kuuluu myös rintakehän runsas liikuttaminen, joka avaa valtavasti sydänchakraa tuntemaan. 

Puhumattakaan vatsalihasten käytöstä erilaisten pyörähdysten ja näiden moninaisten liikkeiden ylläpitämiseksi, joka työstää vahvasti solar Plexuksen aluetta ja vapauttaa valtavasti ilon energioita olemukseesi ja kasvattaa itseluottamustasi. 

Latinalaisissa tansseissa myös askeltaminen on tärkeää, jokainen askel täytyy astua vahvasti koko jalanpohjallaan maahan. Tämä edustaa myös osaltaan tasapainoa ja varmuutta. Se tuo tanssiin luonnollisen rytmin omien askeltesi myötä. 

Paritanssit yleensäkin ovat TODELLA hyvä tapa tulla tietoiseksi maskuliinisen ja feminiinisen energian tasapainosta. Paritanssissa huomaa heti, jos naisella on liikaa maskuliinienergiaa tai jos miehellä on liikaa feminiinienergiaa tanssitavassaan. Tanssista ei toisin sanoen tule juurikaan mitään, jos nämä kaksi täysin erilaista energiaa eivät löydä tasapainoa toistensa kanssa. 

Suomalaisille naisille latinalaiset tanssit ja varsinkin paritanssit auttavat meitä päästämään irti kontrollista, joka käy meiltä niin luonnostaan. Me suomalaiset naiset olemme tottuneet ottamaan vastuun niin monesta asiasta elämässämme, että meidän ei ole helppoa päästää irti tästä ominaispiirteestämme. 

Suomalaisille miehille taas paritanssit ovat oiva tilaisuus vahvistaa omaa maskuliinisuuttaan ja harjoitella naisen ohjaamista. Paritanssit auttavat miehiä näkemään, että vaikka me suomalaiset naiset olemmekin vahvoja selviytyjiä, niin me kaipaamme kuitenkin miehiltä vahvaa ohjausta. Jos emme saa ohjausta, meille naisille luontaisinta on ottaa ohjat omiin käsiimme. Suomalainen nainen on tottunut pärjäämään ilman miehenkin ohjausta elämässään, mutta silloin, kun ohjaus on vahvaa ja selkeää, myös meidän naisten kontrollin tarve vähenee. 

Paritanssissa kyse on luottamuksesta. Naisen luottamuksesta miehen ohjaukseen ja miehen luottamuksesta siihen, että nainen seuraa hänen ohjaustaan. Jos jompikumpi empii, tanssin tasapaino järkkyy, 

Tärkeintä tanssissa ei ole edes askeleet, vaan tärkeintä olisi oppia kuuntelemaan kehon liikkeitä, niin omia kuin myös parin kehoa. Yhteinen rytmi on äärettömän tärkeää, jotta tanssi kulkeutuisi sujuvasti eteenpäin. 

Yhteisen rytmin, samanaikaisten kehonliikkeiden ja täydellisen luottamuksen löydyttyä, mukaan tulee ensimmäisenä mainitsemieni chakrojen energiat. Vahvat askeleesi tuovat tukea liikkeillesi, lantion liikkeet tuovat tanssiin mukaan oman intohimosi, vatsalihasten työskentely tuo tanssiin itsevarmuutta ja tanssista nauttimista, rintarangan liikkeet tuoden sydämeesi aidon rakkauden tunteet tuota kokonaisvaltaista liikkumista kohtaan, jossa sinä ja hän astelette samaan rytmiin eteenpäin tanssilattialla. 

Joten latinalaiset tanssit eivät ole ainoastaan sitä, miltä ne saattavat näyttää ulkopuolisin silmin, vaan ne toimivat valtavana koneistona avaten kaikkien mahdollisten chakrojesi energiat käyttöösi. Tämän vuoksi sinulla on niin hyvä olo yleensä jälkeen päin. Aivan kuin olisit kokenut jotain hyvin erikoista, hyvin vapauttavaa ja hyvin eheyttävää, et ainoastaan tanssia. 

Suosittelen lämpimästi paritansseja kaikille ja erityisesti latinalaisia rytmejä, jossa eri chakra-alueet laitetaan täyteen työhön erilaisten liikkeiden ja pyörähdysten myötä. 

Tällaisten tanssituntien jälkeen kävelet takaisin kotiinpäin aivan uudenlainen olemus mukanasi. Selkäsi on suorassa, rintakehäsi pystyssä, pää ojennettuna korkealle ja katse tietoisena eteenpäin. Tällainen olemus kiinnittää automaattisesti ohikulkijoiden huomion ja saa heidät ajattelemaan, että onpa hänellä itsevarma olemus…. hyvällä tapaa!

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille toivotellen! 

Rakkaudella tanssiin, Reija