KATSO MAAILMAA LAPSEN SYDÄMELLÄ – Millaista olisi katsoa maailmaa vielä näin aikuisenakin lapsen sydämellä? Millaisen maailman se avaisi eteemme, jos meillä ei olisi olemassa turhia pelkoja seuraavista askeleistamme ja voisimme luottaa täysin omiin kykyihimme ja siihen, että meille ei tapahtu mitään pahaa, vaikka hieman tutkisimmekin maailmaa ympärillämme? Millaisen vapauden se antaisi meille oppia lisää asioita maailmasta ja omasta itsestämme?

Olen miettinyt viimeisten muutamien päivien aikana paljon maailmaa ja sitä tilaa, johon olemme ajautuneet ihmiskuntana. Enkä ihmettele enää ollenkaan sitä miksi tunnemme olevamme niin eksyksissä. Meiltä puuttuu luottamus itseemme sekä elämään kokonaisuudessaan ja kuka voisi syyttää meitä siitä. Olemme syntyneet aikaan, jossa kaaos on paljon enemmän läsnä kuin elämän tasapaino. Tuntuu kuin emme voisi olla enää mistään varma, emmekä luottaa enää keneenkään. Emme edes elämään itseensä, koska näyttää, että maailmassa tapahtuu nyt paljon asioita, joiden estämiseksi me ihmisinä emme voi juurikaan vaikuttaa tapahtumahetkellä. Tarkoitan raivoisia tulivuoren purkauksia, hurjia myrskysateita tai maanvyörymiä, joiden edessä ihminen kokee auttamattomasti oman pienuutensa. Elämästä on tullut arvaamatonta ja osa meistä onkin jo herännyt miettimään mitä luonto yrittää meille kertoa. 

MAAILMA PEILINÄ 

Itse koen ympärilläni näkyvän maailman aina peilinä omille sisäisille tunteilleni ja omalle sisäiselle tasapainon tilalleni. Mitä enemmän näen kaaosta ympärilläni, sitä suuremman vahvistuksen saan siitä, että sisäinen maailmani ei ole tasapainossa. Jos koen elämässäni epävarmuutta, luokseni tuodaan lisää epävarmoja ihmisiä tai tilanteita, jotta voisin oppia lisää epävarmuudesta. Jos koen elämässäni pelkoa, luokseni tuodaan lisää pelottavia tilanteita sekä ihmisiä, jotta voisin oppia lisää pelosta. Tuntuu, kuin ohjaisin omaa elämääni eteenpäin sellaisena, kuin koen sen sisälläni. Kaikki ne tunteet, joita kannan sisälläni, ottavat ajanmyötä fyysisen muodon myös ympäristössäni ja tämä oivallus on tuonut minut uuden voimanlähteen äärelle. 

TURVALLISUUS

Turvallisuus elämääni ei tule siitä, että odotan todisteita omasta turvallisuudestani ennen kuin voin ottaa askeleita eteenpäin. Oma turvallisuuden tunteeni tulee siitä, että tiedän olevani turvassa ja luotan siihen, että askeleeni ovat turvattuja. Mieleeni nousee mielikuva viisi vuotiaasta lapsesta, jonka silmät ovat täynnä innostusta ja uteliaisuutta elämää kohtaan ja jonka vierellä seisoo turvallinen aikuinen. Viisi vuotias voi rauhassa tutkia maailmaa, koska hän tietää, että hänen vierellään on aina joku. Viisi vuotiaan ei tarvitse pelätä, koska hän tunnistaa, että hänen läheisyydessään on joku, joka kantaa tuolla hetkellä häntä itseään suurempaa viisautta mukanaan. Ja näin lapsi voi keskittyä itse olennaiseen – maailman tutkimiseen, maailman ihmeiden hämmästelyyn sekä aitoon iloon. 

OMA LAPSUUTENI

Omassa lapsuudessani minulla oli paljon omaa aikaa ja minulla oli lapsen silmin katsottuna valtava kylä omana tutkimusalueenani. Kuljin paljon yksin ja vietin kaiken mahdollisen vapaa-aikani luonnossa. Tuolloin meillä lapsilla ei vielä ollut mitään pelättävää, eikä aikuisten tarvinnut huolehtia turhaan missä olimme. Pystyin täysin luottamaan omaan ympäristööni ja tutkimusmatkani kaikkiin mahdollisiin suuntiin tuossa omassa kylässäni auttoivat minua oppimaan ne paikat, joita luontaisesti halusin vältellä. Halusin lapsena jo valita mieluummin valoisat paikat luonnossa, varhoisten ja synkkien sijaan. Minulla oli täysi luottamus kaikkeen mitä näin ympärilläni, eikä minulle tullut koskaan mieleeni tuhota mitään luonnosta. 

SYDÄMEN SILMIN

Tämä auttoi minua näkemään maailman sydämen silmin. Minulla ei ollut mukanani koko ajan turvallista aikuista, mutta minulla oli mukanani toisenlainen turva. Luotin siihen energiaan, jonka tunnistin ympäristöstäni ja tämä energia ohjaa omaa elämääni eteenpäin vielä tänäkin päivänä. Niin kuin moni muukin meistä, myös minä kadotin tuon luontaisen luottamuksen itse elämää kohtaan ja ajauduin osoittamaan sormillani mitä milloinkin epäkohtia elämässäni, jotka olivat ajaneet oman elämäni umpikujaan. Tuolloin en muistanut sitä mitä muistin nuorena ja mitä muistan nyt, minulla ei ole mitään pelättävää, koska elämä itsellään pitää minusta huolen, jos luotan siihen sydämessäni.

ROHKEUS

Moni näkee minussa valtavaa rohkeutta. Rohkeutta puhua, rohkeutta matkustaa, rohkeutta osallistua yksin ja kulkea yksin tarvittaessa. Minulle itselleni oma rohkeuteni on kuitenkin luottamusta. Minun on helppo olla rohkea, koska voin luottaa 100% omaan elämääni. En välttämättä luota aina kaikkiin ihmisiin, enkä välttämättä muista aina luottaa omiin kykyihini. Mutta minä luotan elämään itseensä sekä siihen, että mitä ikinä elämässäni tapahtuukaan, niin minulla on kyky ja taito palauttaa tasapaino takaisin elämääni. 

VAPAUS 

Tämä luottamus on antanut minulle mahdollisuuden katsoa maailmaa lapsen silmin – täynnä ihmetystä sekä uteliaisuutta. Tiedän olevani sydämeltäni hyvin luottavainen, jotkut voisivat kutsua sitä myös sanalla naivi, mutta itse pidän sitä oman sydämeni kykynä luottaa elämään itseensä. Minä uskon ihmisiin sekä ihmisten hyvyyteen, jopa silloin, kun siitä ei näy minkäänlaisia merkkejä edessäni seisovassa ihmisessä. Nämä ihmiset eivät vain muista enää maailmaa sellaisena, kuin itse sen muistan ja he ovat antaneet maailman muuttaa liikaa oman sydämensä kykyä luottaa elämään. 

ELÄMÄN LUOMINEN

Ympärilläsi olevan elämän luominen tapahtuu omassa sydämessäsi ja se mihin uskot sydämessäsi heijastuu maailmaan ympärillesi. Tämän vuoksi me jokainen olemme oman elämämme luojia. Me luomme omaa elämäämme juuri sellaiseksi, kuin sen omassa sydämessämme näemme. Tämän vuoksi me olemme hyvin vaikutusvaltaisia elämän luojia ja meillä on suuri vaikutus myös koko ihmiskuntaan kokonaisuudessaan. Olen usein sanonut koulutusteni aikana, että vahvempi energia vaikuttaa aina voimakkaammin heikompaan energiaan ja tällä hetkellä omaan sydämeensä luottajia ei tunnu olevan kovinkaan paljon maailmassa. Sen vuoksi uskonkin, että maailmassa on vielä niin paljon epätasapainoa. He, jotka eivät enää luota elämään esittävät enemmistöä vielä tällä hetkellä maailmassa ja heidän energiansa tuntuu vahvimmalta vielä tällä hetkellä. Minä uskon kuitenkin itseeni ja minä luotan sydämeni voimaan tuoda omaan elämääni tästäkin huolimatta tasapainoa.

Minä kannan sydämessäsi lapsenkaltaista uskomusta hyvyyteen ja luotan siihen, että ajan myötä meitä samalla tavalla ajattelijoita alkaa ilmestymään yhä enemmän maan päällä esiin. Kaikki alkaa lapsuudesta ja siitä miten vahvasti pystymme pitämään kiinni siitä uskosta sekä luottamuksesta, joka meillä on ollut pieninä lapsina. Meillä kaikilla on ollut tuo luottamus silloin, kun olemme ihmiskehoon astuneet ja tämän vuoksi meillä on mahdollisuus palata tuohon muistoon sekä herättää se esiin, jos jostain syystä oma luottamuksemme maailmaan on pahasti kadoksissa. 

Luottamus on luontainen osa olemustamme, eikä se ole koskaan hävinnyt olemuksestamme. Sen voisi nähdä olevan yksi oman olemuksemme työkaluista tai rakennuspalikoistamme, joka kuuluu osaksi itseämme. Tämän vuoksi me voimme halutessamme aina rakentaa suhdettamme uudelleen omaan luottamukseemme. Se ei voi koskaan kadota meiltä kokonaan, se voi ainoastaan unohtua erilaisten elämän kokemusten myötä. 

Minä olen löytänyt luottamuksen takaisin osaksi elämääni ja elämäni tuntuu muuttuvan päivä päivältä yhä taianomaisemmaksi. Tunnistan tämän lisäksi myös kaikki ne varjot, jotka koettavat houkutella minua mukaansa, mutta nyt minä tiedän varmuudella, että vaikka välillä varjoihin lankeaisinkin, niin oman luottamukseni myötä osaa löytää tieni taas kotiin. Elämä itsellään on siinä mielessä hassu olemukseltaan, että se ei tunnu koskaan tuomitsevan askeleitani, ei silloinkaan, kun ne näyttävät vievän minua väärään suuntaan, vaan voin aina tuntea itseni täysin rakastetuksi. Elämä tuntuu tarjoavan minulle aina uusia mahdollisuuksia löytää tasapainon takaisin elämääni ja vain se, että olen tullut tietoiseksi tästä, on muuttanut elämäni suuntaa suunnattomasti. 

Nyt voin katsoa elämää rauhassa lapsen silmin ja tiedän, ettei minulla ole mitään pelättävää!

Sydänhalauksin, Reija

SYDÄMEN SAAGA- KOULUTUKSET

Jos haluat kuulla lisää siitä miten tämän luottamuksen voi palauttaa omaan elämääsi, niin pääset lukemaan Sydämen Saaga koulutuksistani TÄÄLTÄ