Minulla on ollut suuri etuoikeus kokea rakkautta useampaankin kertaan elämäni aikana. Tuntuu kuin jokainen uusi kokemus rakkaudesta olisi vienyt minua yhä syvemmälle omaan sydämeeni. Vuosien myötä aloin kiinnittämään huomiota siihen miten jokainen uusi kokemus tuntui satuttavan minua yhä syvemmin. En kuitenkaan puhu sellaisesta kivusta, joka johtuisi väärinteosta. Puhun sellaisesta kivusta, joka syntyy aidon rakkauden muistamisesta. Uusien kokemusten myötä tuntui kuin olisin matkannut yhä syvemmälle omaan sydämeeni ja jokainen uusi kokemus sattui yhä vahvemmin. Aivan kuin en olisi halunnut muistaa miltä aito rakkaus tuntuu. Aivan kuin olisin tiennyt, että en voisi enää elää ilman tuota tunnetta, jos toisin sen takaisin omiin muistoihini. En voinut kuitenkaan enää pysäyttää tätä matkaa omaan sydämeeni, koska vetovoima oman sydämeni alkulähteille oli jo liian suuri. Haluaisin jakaa sinulle tarinan sekä keskustelun, jonka kävin oman sydämeni kanssa useampia vuosia sitten. 

KERRO HEILLE RAKKAUDESTA…..

Oletko koskaan kokenut sellaista hetkeä, pientä sekunnin murto-osaa, kun jähmetyt aloillesi ja katsot uudelleen noihin silmiin, etkä löydä ensimmäistäkään sanaa? On kuin aika seisahtuisi pieneksi toviksi paikoilleen samalla, kun varmistat näitkö varmasti oikein. Hämmennys valtaa mielen. Kohdallesi tulleen hetken yllätyksellisyys saa yhtäkkiä ajatuksesi ylösalaisin, etkä täysin ymmärrä miksi et löydä sanoja..

Näistä hetkistä on elämän parhaimmat kokemukset luotu. Rakkaudella ei ole rajoja, eikä se kysy lupaa astua eteesi. Se täyttää tilan aina siellä, missä se saa vapaasti kulkea. Elämä on tehty tällaisia pieniä ja täyteläisiä hetkiä varten. 

Pitäisikö minun siis kertoa rakkaudesta? Tällaisista hetkistä, joita olen kokenut? Rakkaat oppaani, älkää antako minun unohtaa tätä tunnetta. Ilman varoituksia, eteeni tuotiin vain puhdas kokemus rakkaudesta. Muistutus siitä energiasta, joka ruokkii elämää.

–  Miten maailma on tähän valmis, jos en ole minäkään?
–  Kerro se maailmalle. Kerro miltä se tuntuu. Kerro heille missä se tuntuu ja miksi. Ihmiset kuuntelevat tarinoitasi. He kaipaavat juuri sitä, mitä sinäkin kaipaat. 
–  Miten ihmeessä voin kirjoittaa jotain, jota ei voi täysin kuvailla? Jotain, jolle en löydä sanoja itsekään. Miten voisi kertoa rakkaudesta ilman määritelmiä, joita ei olisi vielä käytetty? Miten minä osaisin kertoa rakkaudesta jotain sellaista, jota ei olisi koitettu jo kuvailla lukemattomin eri tavoin? Miten minä, joka ei tiedä mitään rakkaudesta voisi kertoa sen jotenkin toisin, niin että sen ymmärrettäisiin tulevan suoraan puhtaasta sydämestä?
–  Et voi kirjoittaa mielelläsi. Huomaat kyllä heti, kun siirryt pois sydämestäsi. Sinun ei ole tarkoitus kirjoittaa jo kertaalleen kirjoitettuja sanoja. Haluamme, että kerrot tunteistasi. Siitä, mitä tunnet sisälläsi. Usko itseesi ja omiin kykyihisi. Ei ole mitään väliä onnistutko vai et. Mutta rakas, tuo nämä sanat ulos sydämestäsi. Maailma kaipaa sanojasi. 

Nämä tunteet ja tämän keskustelun kävin itseni ja oman sydämeni kanssa vuosia sitten ja nuo sanat ovat vieläkin kirjoittamatta. En millään haluaisi avata sitä ovea. Joskus on liian kivuliasta muistaa miten hyvältä rakkaus tuntuu. On liian kivuliasta muistaa se, miltä tuntui olla kokonainen. Enkä vieläkään kaikkien näiden vuosien jälkeen ymmärrä miksi rakkauden tunnistaminen saattuu näin syvälle sydämeen. Miten syvät rakkauden tunteet voivat aiheuttaa niin valtavaa fyysistä kipua rintakehän alueelle? Eikö rakkauden pitäisi eheyttää eikä satuttaa? 

En puhu henkilöistä, enkä mistään tietyistä tilanteista, vaan puhun rakkauden energiasta ja kaikesta siitä, mitä tuohon tunteeseen kuuluu. Puhun tunteesta, jota on valtavan vaikea kuvailla sanoilla. Se on niin moniulotteinen ja kokonaisvaltainen. Se ei mahdu kehooni. Minusta tuntuu kuin menisin rikki, jos edes koitan raottaa tuota ovea. Ja tästä oppaani haluaisivat minun kirjoittavan. Kirjoittavan kirjan, joka on jo kirjoitettu sydämen tasolla. Ehkä joku päivä sen vielä aloitan. Ehkä tarvitsen vielä muutaman kokemuksen, jotta ymmärtäisin paremmin. Jos jokin, niin tämä vaatii rohkeutta. Rohkeutta tuntea rakkaus jokaisella solullaan ja antaa sen virrata vapaasti maailmaan. 

Ehkä minä sen vielä joku päivä aloitan…..

Sydänhalauksin, 

Reija