Mitä pidemmälle omassa kehityksessäsi etenet, sitä ennemmän alat huomaamaan saavasi juuri oikeat vastaukset kysymyksiisi itsesi sisältä. Ennen, kuin oma sydänenergiasi vahvistuu ja yhteytesi omaan laajempaan itseesi selkeytyy, on täysin normaalia etsiä vastauksia itsesi ulkopuolelta. Tämä on tapa, johon sinut on opetettu pienestä pitäen, eikä sinulla useinkaan ole ollut tarvetta kyseenalaistaa ulkoapäin saatua tietoa. 

Maailma on kuitenkin muuttumassa, eikä kaikelle kansalle tehdyt yleistykset aina pidä paikkaansa juuri sinun kohdallasi. Olet saattanut huomata jo monenkin asian kohdalla, että se, mikä toimii jollekin toiselle, ei välttämättä toimi sinulle. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, että olet siirtymässä omasta päästäsi omaan sydämeesi. Sillon, kun alat toimimaan yhä enemmän sydämesi kautta, voit huomata miten suodatat kaiken eteesi tuodun tiedon ensin oman tietoisuutesi läpi ja tarkistat onko saamasi tieto juuri sinulle oleellista tietoa. 

Tämä on jotain sellaista, josta sain itsenikin kiinni eilen, lukiessani uutta kirjaa Amerikan intiaaneista ja heidän kulttuuristaan. Olen matkannut Mount Shastalle jo viisi kertaa ja joka ikinen matka pidän sydämessäni yllä toivoa, että pääsisimme yhteyksiin paikallisten intiaaniheimojen kanssa, mutta vielä tähän mennessä se ei ole toteutunut. Olisi niin ihanaa istua yhteisen nuotion äärellä, kuunnella vanhoja tarinoita ja vain avautua kaikille noille muinaisille viisauksille. Olen jopa aika ajoin saanut itseni kiinni siitä, että olen kokenut tämän odotuksen turhauttavaksi ja tuohon unelmaan on saattanut jopa kehittyä pienen pieni riippuvuussuhde, mutta eilen RainBow Eaglen kirjaa ”a Walk in the Woods” lukiessani yhtäkkiä oivalsin, että minähän olen ollut avoinna kaikelle tuolle viisaudelle, joka ikinen matka, kun Mount Shastalle olemme matkanneet. 

Vaikka en ole päässyt vielä kokemaan kohtaamista paikallisten intiaanien kanssa, niin olen silti päässyt vastaanottamaan heidän viisauksiaan. Olen huomannut eri kohteisiin matkatessa, miten sisältäni on alkanut kumpuamaan intiaanilaulun tyylistä hyräilyä, joka on usein sisältänyt yhden tietynlaisen sävelen ja tuota hyräilyä on jatkunut oma aikansa, kunnes se on loppunut. Jälkeen päin olo on ollut hyvin virkistynyt ja koko olemus on täynnä uutta energiaa. 

Mount Shastan matkoillamme olemme järjestäneet, niin osallistujille, kuin itsellemmekin, tarpeeksi omaa aikaa, tämän tapaisten viestien vastaanottamiselle ja useammin kuin kerran olen istunut, jonkin ikivanhan puun alla ja piirtänyt muistivihkooni erilaisia intiaanikoruja. Olen tätä usein ihmetellytkin, koska itse en ole koruntekijä, mutta olen halunnut piirtää ne kaikki muistiin. 

Hiljentyminen oman itsen äärelle Mount Shastan pyhissä paikoissa, avaa sinulle suoran pääsyn siihen tietoon, mitä tuolla alueella ylläpidetään. Shastan lähiympäristössä asustaa 6-8 eri intiaaniheimoa ja he tekevät vielä tänäkin päivänä aktiivisesti töitä Shastan luonnon ja ympäristön energioiden puolesta. Tämän vuoksi tieto on niin helposti saatavilla erilaisina mielikuvina, erilaisina tarinoita, piirrustuksina tai lauluna, mikä kullekin se ominaisia tapa on vastaanottaa näitä sydämen viestejä.

Tarinat, joihin voit päästä käsiksi sulkiessasi silmäsi Shastan rinteillä, ovat täynnä sitä kulttuuria, johon usein niin kovasti haluaisimme omakohtaisesti tutustua. On kyseessä ollut sitten jokin juhlaseremonia tai kasvuun liittyvä aikuistumisseremonia, omien mielikuviesi kautta pääset käsiksi kaikkiin niihin tunnelmiin ja tapahtumiin, joita noiden seremonioiden aikana on tapahtunut. 

Joten nyt tämän uuden ymmärryksen kanssa, voisin sanoa, että Amerikan intiaanit ovat opettaneet minua jo viimeisen viiden vuoden ajan, en vain ollut siitä itse niin tietoinen!  

Se, mikä minua itseäni on erityisesti kiinnostanut tässä muinaisessa tiedossa, joka tuntuu kumpuavan sydämeni sisältä esiin, on sen tuttuus. Aivan, kuin nuo amerikan intiaanien vanhat viisaudet puhuisivat täysin omaa kieltäni. Ymmärrän toisin sanoen niiden merkityksen ja tärkeyden puhtaasti ilman minkäänlaisia esteitä. Aivan kuin näissä viisauksissa puhuttaisiin niistä asioista, joita minä ymmärrän paremmin. Ne tuntuvat paljon lähemmiltä ajatuksilta, kuin nykyiset New Age- ajatukset. 

Tieto kumpuaa yhä vahvemmin nyt sisältämme ulospäin ja muistuttaa, että meillä jokaisella on kyky ja valmius muistaa jälleen nuo muinaiset viisaudet, jotka auttoivat ylläpitämään, niin ihmissuhteissamme kuin myös maan päällä, tasapainoa. Minusta tuntuu, että olemme kävelleet jo melko kauas tuosta tasapainosta, mutta silti tunnen, että meillä on vielä mahdollisuus muuttaa maailmaa, jos vain muistaisimme kaikki nuo tuntemukset ja vanhat viisaudet, joita kannamme solumuistoissamme mukanamme. Sinä, joka oivallat tämän ehtymättömän tiedonlähteen sisältäsi ja opit hyödyntämään sitä omassa elämässäsi, niin näen, että siirryt silloin joukon eturiviin näyttämään muille esimerkkiä siitä, miten tasapaino palautetaan maan päälle. 

Se, mitä olen oppinut kaikista näistä tutkimistani vanhoista kulttuureista, on elämän yksinkertaisuus. Tasapaino tuntuu järkkyvän maan päällä heti, kun koetamme tehdä asioista liian monimutkaisia. Elämä on yksinkertaista, sen ei tarvitse olla monimutkaista ja tämä on ehkä yksi suurin anti mitä pääset kokemaan Mount Shastan matkoilla. Sinun ei siis tarvitse suorittaa, eikä yrittää päästä tavoitteisiin, eikä opetella monimutkaisia menetelmiä matkan aikana, vaan saat parhaimman vastauksen itsellesi silloin, kun maltat hidastaa vauhtiasi, asetut istumaan jonkin ikivanhan puun äärelle ja avaat sydämesi vastaanottamaan erilaisia tunteita, aistimuksia sekä mielikuvia itsellesi. Mitään parempaa emme voi luvata osallistujille. Tämä on viisautta, joka kumpuaa sinun sydämestäsi esiin ja tuo viisaus, miten pieneltä se näyttääkään, tulee avautumaan sinulle ihan varmasti vuosien myötä.

Minultakin otti viisi vuotta tämän oivalluksen tekemiseen ja viisi erilaista matkaa Mount Shastalle, mutta nyt minä ymmärrän ja miten iloinen olenkaan tästä oivalluksesta. Nyt voin päästämään irti tuosta jo melkein riippuvuudeksi muodostuneesta halusta päästä tapaamaan paikallinen Amerikan intiaani ja voin keskittyä olennaiseen. Voin keskittyä nyt siihen viisauteen, jota minulle jo tarjotaan oman sydämeni kautta esiin Mount Shastan huikeissa maisemissa. 

Jos haluat kokea jotain erityistä ja haluat antaa itsellesi mahdollisuuden Shastan energioiden auttaa sinua omalla matkallasi, niin olet enemmän kuin sydämellisesti tervetullut mukaamme. Seuraava matka Mount Shastalle sijoittuu kesäkuulle 2019 ja alla olevasta linkistä pääset lukemaan hieman enemmän itse matkasta. 

Matka on alkanut jo hyvää vauhtia täyttymään, mutta vielä löytyy tilaa muutamalle innokkaalle!

Mount Shastan matkasta pääset lukemaan lisää TÄÄLTÄ

Odotamme jo innolla ensi kevään matkamme ja jo mukaan ilmoittautuneille laitamme kohtapuoliin lisää informaatiota tulemaan!

Sydänhalauksin, Reija Lammi ja kollegani Sirpa Pihlajaniemi