KOLME ERI MAAILMAA

Gregg Braden kertoo videossaan miten muinaisissa teksteissä puhutaan ajasta, jolloin kolme erilaista maailmaa yhdistyvät ja niistä tulee yksi täyteläinen maailma. Hän puhuu ajatusten, tunteiden sekä sydämen yhdistymisestä yhdeksi toimivaksi tietoisuudeksi, jossa teemme päätöksiä sydämestämme käsin, huomioon ottaen ajatuksemme sekä tunteemme.

Sydämen Saagan symboliikassa tämä kuvastaa kolmea rinnakkaista symbolia, jotka luovat kuvioon vaakakupin tyyppisen linjan keskelle kuviota. Jos annamme liikaa valtaa ajatuksillemme tai tunteillemme, heilahtaa vaaka jompaan kumpaan suuntaan vahvemmin. Tuolloin olemukseemme syntyy epätasapainoa. Sen sijaan, jos osaamme elää elämäämme sydämestämme käsin, huomioiden ympäristömme, omat ajatuksemme sekä tunteemme, ja tulemme tietoisiksi erilaisista vaikutteista, joita joko luomme tai vastaanotamme, silloin voimme pysyä herkemmin tasapainossa. Sydänkeskuksemme ei ole turhaan koko olemuksemme keskiössä ja tämän vuoksi sillä on suuri merkitys myös Sydämen Saagan kuviossa.

Valmisteilla olevassa uudessa kirjassani tulen ottamaan esiin näiden erilaisten olemustemme osien merkityksen ja tuon esiin omat mahdollisuutemme ihmisinä. Silloin, kun pääsemme yhdistämään nämä kolme olemuksemme osaa yhdeksi toimivaksi maailmankatsomukseksi, tarkoittaen omaa tapaasi katsoa maailmaa, avaat itsellesi todelliset luovuuden mahdollisuudet käyttöösi. Tuolloin sinusta tulee sydämellä luoja, joka luo maailmaa jokaisessa yksittäisessä hetkessä. 

Oikeastaan sinä luot omaa elämääsi ja koko ympärilläsi olevaa maailmaa juuri tälläkin hetkellä, mutta et ehkä vain ole täysin tietoinen siitä mitä olet luomassa. Kaikki mitä näet ympärilläsi, kuvastaa sisäistä maailmaasi ja sitä tasapainoa, jota tunnet sydämessäsi. Jos yhteytesi omaan sydämeesi on kadonnut tai aikojen aikana unohtunut, silloin saattaa olla, ettei ajatuksesi ja tunteesi ole tällä hetkellä kovin selkeitä. Vahva sydänyhteys omaan sydämeen tuo elämääsi mukaan paljon selkeyttä ja kasvuasi paremmin tukevia tapahtumia. Puhun manifestoimisesta, joka tapahtuu omalla olemuksellasi. Sinä luot maailmaan sitä, mitä sinä olet – et sitä mitä haluaisit saavuttaa. Vain olemalla se, mitä haluaisit saavuttaa, voivat unelmasi vihdoin toteutua. 

Gregg Braden lopettaa videonsa hyvään huomioon. Länsimaisessa kulttuurissa tietoisuuden harjoittaminen on jotain sellaista mitä ihmiset tekevät kaikkien arkisten askareidensa jälkeen. Tietoisuuden harjoittamiseen otetaan usein erikseen aika, jolloin sitä harjoitetaan. Monet alkuperäiskansat taas elävät hyvin tietoisesti, ollen koko ajan yhteydessä kaikkeen olemassa olevaan ja he saattavat ainoastaan hetkellisesti irrottautua tuosta yhteydestään päivän aikana, jos jokin tilanne sitä vaatii. Muutoin tietoisuus on heidän elämäntapansa, heidän tapansa elää arkielämää. 

Jos katsot omaa elämääsi ja kaikkia ympärilläsi olevia ihmisiä sekä tapahtumia, voitko sanoa elämäsi olevan tasapainossa? Se mitä näet ympärilläsi kuvastaa suoraan sitä, miten vahvassa yhteydessä olet omaan sydämeesi. Sydämessäsi asustaa sellaista viisautta, jota kukaan muu ei voi sinulle opettaa. Ihanan rakkaan ystäväni Nanan sanoin, kyse ei ole löytämisestä vaan oivaltamisesta. Minun kysymykseni sinulle siis on: ”Joko olet oivaltanut mitä kaikkea hyvää sinä kannat sydämessäsi?”

Sydänhalauksin, Reija

Ps. Jos et ole vielä kuullut Sydämen Saaga – koulutuksista, niin pääset tutustumaan niihin TÄSTÄ